hjemteksterbiografiturneernyheterbestillinganmeldelserkontakter

GLENN GULLI
Oppvokst på Lambertseter i Oslo med mor, far, søster og bror. Skulle bli fotball-
spiller, men en fotball skade som 17 åring gjorde at han la bort fotballen til fordel
for gitaren.Glenn fikk musikk interessen gjennom faren sin som spilte Jazz musikk
til frokost ,middag og kvelds. Derfor likte også Glenn bare jazz musikk helt til han oppdaget The Beatles som 12-13 åring.

Dermed var interessen for pop musikk i gang. Da Glenn var 17 år begynte han å gå i menigheten Salem Oslo. Der startet han bandet Pistevo sammen med gode venner. De var rundt omkring og spilte og brukte musikken som et redskap for å formidle det glade budskap. Bandet U2 var på denne tiden blitt et stort forbilde.

I 1989 startet Glenn opp bandet What About sammen med Peter Haltorp, Svein Skulstad, Asbjørn Boyesen og Morten Slåen. I 1990 kom kassetten “Keep looking to Jesus”.

Glenn Gulli CD debuterte med bandet What About i 1994 med albumet “A Time For Every Purpose Under Heaven” i 1996 slapp han sin første solo singel “There`S A Way” utgitt av Sony Music. Sangen ble umiddelbart en stor radio hit. Den vant blant annet Ti i skuddet tre uker på rad og var elleve uker på rad blant de ti mest spilte låtene på norsk radio. I 1997 kom solo albumet “The Only Thing” utgitt av Norske Gram. På sangen “When I Needed You” synger han duett med Carola. Albumet fikk gode anmeldelser fra aviser som VG og Dagbladet. I 1999 utga han “Sanger fra bøkenes bok” også utgitt på Norske Gram. Her var tekstene på norsk med bibelens ord i fokus. Dette albumet ble fulgt opp i 2003 med albumet “Lær meg å telle” som var laget over samme lest, nemlig selvlagde melodier på bibeltekster og egne tekster inspirert fra bøkenes bok.

I 2009 kom et nytt album med What About, “Learn to live” utgitt på eget selskap. Ved siden av dette har Glenn hatt låtskriver kontrakt med Warner/Chappell Scandinavia og Emi music publishing. Glenn har også vært med på barne/ungdoms utgivelser med Norsk faktaforlag og barneplater som “Kamelen Klara” og “Pelle politibil”.

All rights reserved to Plateselskapet Gullfisk. Website by: Des.